آرشیو مطالب پگاسوس

 

  » آرشیو تاریخ 1385/1/28 (عنوان مطلب آموزشی : " شهاب سنگها(1)، بارش های شهابی")

 

.:: بازگشت به صفحه اصلی پگاسوس

----------------------------------------------------------------------------------

سلام. خوشحالم که با یکی از مطالب در مورد نجوم شما رو به خوندنش دعوت کنم. اگر توجه کرد ه باشید سیستم نظرات هم راه اندازی شد. اگر نظری در مورد مطلب دارید یا کلا پگاسوس میتونید این کار رو انجام بدید فقط روی عبارت " نظرات در مورد این مطلب " کلیک کنید. بریم سر بحث اصلی خودمون. امروز میخوام در مورد شهاب سنگها صحبت کنم. کلا شهاب چی هست؟ شهابها به ستاره هایی میگن که جرمی سنگی هستن و در آسمان پدیدار هستن و بعد از مدتی از محدوده دیدن ما نا پدید میشن. شهاب در واقع معنی واژه یونانی چیزهایی در هوا گرفته شده. این اجسان درخشا ن هستن و در جو زمین فرو میریزند و اکثر آنها در جو زمین میسوزند.

 شهابها چیزی شبیه به ستاره های دنباله دار هستن. بعضی از این شهاب سنگ ها در جو نمی سوزن بلکه وارد جون شده و این جور شهابها اغلب به طرف قطبهای زمین میرن. به همین خاطر هم هست که اغلب منجمان به این مناطق میرن تا این شهابها رو پیدا کنن. بعضی ها هم میبینید که یک دفعه وسط خونه فردی ظاهر میشن! فقط خوبه طرف شانس بیاره و هیچ صدمه ای بهش نخوره.  البته اغلب ستاره های دنباله دار هم تولید کننده و سر منشا ایجاد بارشهای شهابی هستن و این خیلی جالبه.

 البته میزان تعداد بارش شهابها در هر ساعت مربوط به درخشندگی اون ستاره دنباله دار هست. علت دیده شدن رگبار های شهابی این هست که در اطراف دنباله دارها ذرات گرد و غبار( همون طور که قبلا هم گفتم بیشتر از جنس کربن و...) وجود داره که در فضا پخش میشه و بعضی اوقات زمین به این ذرات میرسه و به این دلیل شاهد رگبارهای شهابی هستیم. در مطالب آتی بیشتر در مورد شهابها صحبت میکنم. فعلا خداحافـــــــظ.