آرشیو مطالب پگاسوس
» آرشیو تاریخ 1385/3/26 (عنوان مطلب آموزشی : " متغیرهای قیفاووسی، غول سرخ ")
.:: بازگشت به صفحه اصلی پگاسوس
----------------------------------------------------------------------------------
سلام مجدد بعد از روزها خدمت دوستان. بالاخره امتحاناتم به اتمام رسید و منم راحت شدم و حالا میتونم مطالب جدید رو به شما ارائه کنم. امیدوارم از اینکه این چند روز زیاد(نزدیک یک ماه) نتونستم به روز کنم ناراحت نشده باشید ولی حالا مطالب جدید از این به بعد میزارم. لطفا نظر هم بدید. ممنون خب امروز میخوام در مورد دو مفهوم یکی " متغیرهای قیفاووسی " و اصطلاح " غول سرخ " توضیح بدم. متغیرهای قیفاووسی یکی از مهمترین ستاره های تپنده ای هستن که اگر دچار تغییر بشن به طور وازح نمایان میکنن.
متغیرهای قیفاووسی رده ای از اجرام آسمانی رو شامل میشن که بالاتر از قدر مطلق تقریبا 1- هستن. اکثر ستاره هایی که در این بخش وجود دارن به همین خاطر به اینها میگن متغیرهای قیفاووسی. به همین خاطر هر ستاره به اندازه کافی پر جرم ( رو ) هستن که در بخش نورانی نمودار قدر - رنگ قرار میگیرن. بالاخره این ستاره ها از یک نوار یا محدوده پر جرم میگذره و بعد از بازه زمانی کوتاه و معینی به متغیر های قیفاووسی تبدیل میشه. خب حالا بریم سر مطلب غول سرخ. فرض کنید یک ستاره بعد از گذروندن بیشتر عمر خودش تو اون مقطع مکانیش مرحله نهای از نور افشانی( که به بیشترین حد نورانیتش میرسه) رو به صورت غول سرخ شروع میکنه. ستاره مذکور در این موقع خیلی سرد تر از وقعی هست که در اون مقطع خودش بود و همچنین رنگی قرمز تر هم داره و همچنین اندازه این ستاره در این مرحله کمی بزرگتر از قبل هست.
البته اینکه این مراحل اتفاق بیفته برای همه ستاره ها متفاوت هست. مثلا ستاره های حجیم تر از جرم مثلا خورشید ما این فرایند ها رو سریع تر و ستاره های کم جرم تر از خورشید این فرایندها رو کند تر انجام میدن و این مراحل رو طی میکنن تا به یک غول سرخ تبدیل بشن. در نوشته های بعدیم یکی از موضوعات مورد بحث من در مورد تبدیل شدن خورشید ما سرانجام به یک غول سرخ هست. امیدوارم لذت برده باشید. فعلا خداحافــــــــظ