آرشیو مطالب پگاسوس
» آرشیو تاریخ 1385/4/5 (عنوان مطلب آموزشی : " سرانجام خورشید غول سرخ، ابرنواخترها ")
.:: بازگشت به صفحه اصلی پگاسوس
----------------------------------------------------------------------------------
سلام مجدد خدمت همه. ممنون از همه لطفاتون نسبت به اینکه بعضی از دوستان میل زدن و از سایت خوششون اومده بود. خب بحث امروز در مورد تبدیل شدن خورشید به یک غول سرخ میخوام حرف بزرنم. عمر خورشید ما تقریبا برابر 5/4 میلیار سال هست. در واقع اگر توجه کنید نصف عمرش گذشته.
به خاطر اینکه همونطور که احتملا میدونید عمر مفید و کلی خورشید حدود 10 به توان 10 یا همون 10 میلیار سال هست. حالا وقتی خورشید این عمر رو طی میکنه از نیمه دوم عمرش نورانیتش بیشتر میشه. البته ما نمیتونیم اینو حس کنیم و اندازه گیری دقیق اون به وسیله طیف سنج های نوری پیشرفته مخصوص هست. به این ترتیب خورشید ما با طی مراحل گوناگونی و سوزاندن هیدروژن و ساخت هلیم و سوخت های دیگر و به طور کل فعل و انفعالات دیگه به یک غول سرخ تبدیل میشه. بحث بعدیم در مورد ابر نواختر ها هست.
ستاره هایی که جرم کمی دارن، مرحله های نهایی زندگی خودشونو مثل یک غول سرخ میگذرونند. ولی ستاره های حجیم تر از لحاظ جرمی به طور نامعلومی زندگیشونو به پایان میرسونند و در واقع می میرند. این مرگ یا از بین رفتن اونها سرانجام به چیزی که ابرنواختر خونده میشه تبدیل میشن که البته از لحاظ نورانیتشون هم خب پر نور تر هستند. و البته بدونید که اون مقدار باقیمونده هم به صورت اجرامی به نام تپ اختر یا همون پالسار یا نام دیگر اون یعنی ستاره نوترونی تبدیل میشه