آرشیو مطالب پگاسوس

 

  » آرشیو تاریخ 1385/5/14 (عنوان مطلب آموزشی : " شناخت انواع تلسکوپ و انتخاب آن(2) بخش پایانی - بازتابی ")

 

.:: بازگشت به صفحه اصلی پگاسوس

----------------------------------------------------------------------------------

بحث امروز در مورد تلسکپهای بازتابی هست. امیدوارم استفاده کامل رو بکنید و لذت ببرید. تلسکوپهای بازتابی اساسا شبیه تلسکوپهای شکستی هستند. بازتابی ها هم انواع مختلفی دارند که تفاوت اونها در روش بیرون اوردن کانون از لوله تلسکوپ هست. در نوع نیوتنی از یک آینه تخت کوچک استفاده میشه که در دهانه لوله تلسکوپ با زاویه 45 درجه قرار داره. این اینه پرتوهای نور بازتابیده از اینه شیئی یا همون اصلی رو از یک سمت لوله دیگه بیرون میکنه. پس این نوع ساده ترین و البته ارزونترین نوع تلسکوپ شکستی هست و بیشتر افراد این حرفه(نجوم) هم از این نوع تلسکوپها استفاده میکنند. بزرگترین تلسکوپ نیوتنی جهان، در رصد خانه مونت ویلسون واقع در کالیفرنیای امریکا هست و قطر اینه اون در حدود 5/2 متر هست. یعنی چیزی در حدود 100 اینچ! در ضمن این رصد خونه در سال 1918 میلادی ساخته شد.

این تلسکوپ به قدری سنگینه که برای حملش اونو تو یک مخزن پر از جیوه شناورش میکنند تا حرکت همواری داشته باشه. متداولترین نوع تلسکوپهای بازتابی که هم اکنون استفاده میشه با تلسکوپهای نیوتنی فرق داره. تو این تلسکوپها به جای استفاده از اینه تخت در کانون از یک اینه خمیده استفاده میشه که تصویر رو به طرف اینه اصلی بازتابش میده. که در این حالت اینه اصلی حفره ای در مرکزش داره که نور بازتابیده از اینه خمیده دوم از داخل اون میگذره و در اخر تحتانی لوله تلسکوپ کانونی میشه تا به وسیله عدسی چشمی بررسی بشه. نوع دیگه ای از تلسکوپهای بازتابی نوعی هست که در اون اینه دوم به کار نفته و خود رصد گر در کانون اصلی یعنی نقطه کانون اینه اصلی در انتهای فوقانی تلسکوپ قرار میگیره.

راستی این روش فقط برای تلسکوپهای بزرگ مناسب هست چون در غیر این صورت محفظه ای نه رصد گر در اون قرار میگیره جلوی ورود درصد بیشتری از نور رو میگیره